Skip to main content

Onze melkleverancier Guus

Boer Guus uit Udenhout is een nieuwe lokale leverancier van biologische melk met een unieke aanpak. Hij gebruikt een bag-in-box-systeem, waardoor zijn melk zonder verpakking en zonder verspilling wordt geleverd. Dit maakt het duurzamer en milieuvriendelijker dan andere leveranciers.

De biologische melk van boer Guus is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de lokale economie. Door rechtstreeks van deze lokale boer te kopen, steunt u zijn bedrijf en helpt u het geld in uw gemeenschap te houden.

Bezoek boer Guus

Boer Guus is een gepassioneerde biologische boer die bezoekers graag rondleidt op zijn boerderij. We hebben hem dan ook bezocht op een regenachtige maandag en hebben gezien hoe de geautomatiseerde systemen worden gebruikt om de dieren te voeren, de koeien te melken en de melk te bottelen. Boer Guus heeft ons uitgelegd hoe hij zorgt voor zijn bodem, die centraal staat in zijn landbouwactiviteiten. Zijn grasland is gezaaid met veel kruiden zoals klavers en smalle weegbree.  Zijn grond is zo goed dat zelfs zijn pieren uit de grond worden gehaald, om te verspreiden op het stuk gras van andere boeren! Zijn vee wordt op zo’n manier vertroeteld dat zijn melk vol zit met goede voedingswaarden, zoals omega-3. 

 

Leer meer over boer Guus en zijn passie voor biologische landbouw!

Meer info is te lezen via deze link

Bag in Box

Bag in Box is een revolutionaire verpakkingsoplossing waarmee grote hoeveelheden vers verpakte melk veilig kunnen worden opgeslagen en vervoerd. De Bag in Box wordt gekoppeld aan onze Milkmate systeem. Dit is een soort tap kraantje waarmee het kannetje voor precies de hoeveelheid melk die nodig is, wordt ingeschonken (voor 1 of 2 kopjes koffie). Bijkomend voordeel is dat dit zorgt voor minder verspilling.

Kortom de meest rijke melk, in het perfecte systeem en lokaal geleverd!